4 tips tegen gele tanden

Veranderingen in de kleur van uw tanden kunnen subtiel en geleidelijk zijn. Gele tanden kleur kan onvermijdelijk zijn. Als u uw tanden wilt bleken, zijn er alternatieven voor conventionele methoden.

Wij hebben hebben verschillende remedies voor jou opgesteld om op een natuurlijke manier van je gele tanden af te komen. Experimenteer om een oplossing te vinden die voor u werkt. Voor meer advies ga dan naar de Tandarts Hilversum.

Wat veroorzaakt gele tanden?

Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat tanden geel worden.

gele tanden

Tanden kunnen geel worden van:

  • Bepaalde voedingsmiddelen of dranken, zoals bosbessen, rode wijn, koffie of thee
  • Een dieet met veel suiker en eenvoudige koolhydraten
  • Roken of pruimen van tabak
  • Bijwerkingen van bepaalde medicijnen en mondspoelingen
  • Leeftijd, omdat oudere volwassenen vaker gele tanden hebben
  • Trauma in de mond
  • Overmatig gebruik van fluoride
  • Slechte tandverzorging en mondhygiëne
  • Chronische droge mond of gebrek aan speeksel

1. Uw tanden poetsen

Uw eerste plan van aanpak zou moeten zijn om uw tanden vaker en op de juiste manier te poetsen. Het is vooral belangrijk dat u poetst na het nuttigen van voedsel en dranken die tot gele tanden kunnen leiden. Poets uw tanden minstens twee keer per dag gedurende 2 minuten per keer. Zorg ervoor dat u in alle kieren en spleten komt. Poets uw tanden voorzichtig in een cirkelvormige beweging om uw tandvlees te beschermen. Poets de binnenkant, buitenkant en kauwvlakken van uw tanden. 


2. Zuiveringszout en waterstofperoxide

Met behulp van een pasta gemaakt van zuiveringszout en waterstofperoxide wordt gezegd dat plaque opbouw en bacteriën te verwijderen om zich te ontdoen van vlekken.

Meng 1 eetlepel zuiveringszout met 2 eetlepels waterstofperoxide om een pasta te maken. Spoel je mond grondig met water na het poetsen met deze pasta. U kunt dezelfde verhouding van ingrediënten ook gebruiken om een mondwater te maken. Of u kunt zuiveringszout met water proberen.

gele tanden

3. Geactiveerde houtskool

U kunt geactiveerde houtskool gebruiken om vlekken van uw tanden te verwijderen. Men gelooft dat houtskool pigmenten en vlekken van je tanden kan verwijderen omdat het zeer absorberend is. Het zou zich ook ontdoen van bacteriën en gifstoffen in de mond.

Er zijn tandpasta’s die geactiveerde houtskool bevatten en beweren dat ze de tanden witter maken. Uit onderzoek is gebleken dat geactiveerde houtskool schurend kan zijn op tanden en tandkleurige restauraties, waardoor de tandstructuur verloren gaat. Door deze schurende werking kunnen uw tanden er geler uitzien.

Als u te veel glazuur wegslijpt, komt meer van het gele tandbeen eronder bloot te liggen. Wees voorzichtig met het gebruik van houtskool en op houtskool gebaseerde tand reinigingsmiddelen, vooral omdat er geen bewijs is voor de effectiviteit en veiligheid ervan.

gele tanden

4. Het eten van fruit en groenten met een hoger watergehalte

Er wordt gezegd dat het eten van rauwe groenten en fruit met een hoog watergehalte kan helpen om je tanden gezond te houden. Het watergehalte zou je tanden en tandvlees reinigen van tandplak en bacteriën die leiden tot gele tanden.

De conclusie

Er zijn veel mogelijkheden om thuis uw tanden te bleken. Wees echter voorzichtig, want u kunt uw glazuur of tandvlees beschadigen, wat kan leiden tot gevoeligheid en gaatjes. De beste manier om uw tanden witter te maken is vlekken te voorkomen voordat ze ontstaan, een goede mondhygiëne te handhaven en regelmatig naar de tandarts te gaan.

Als u deze methoden zonder succes hebt geprobeerd, kan uw tandarts u helpen bepalen of een andere behandelmethode een betere optie is. https://dehilversumsetandarts.nl/

Als u last heeft van scheve tanden, klik dan hier.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top