Voordelen van een Blepharoplastiek

Een blepharoplastiek, ook wel bekend als ooglidcorrectie, is een populaire en zeer effectieve procedure voor verjonging van het gezicht. Volgens de meest recente cosmetische chirurgiecijfers uit het Verenigd Koninkrijk is de vraag van zowel mannen als vrouwen met maar liefst 74% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ooglidchirurgie kan de bovenste en onderste oogleden behandelen, of beide tegelijkertijd, en het is zowel een functionele als esthetische procedure die verschillende aandoeningen kan behandelen.

7 Voordelen van een Blepharoplastiek

Jonger uiterlijk: Ze zeggen dat de ogen de spiegel van de ziel zijn, en ze kunnen zeker je leeftijd verraden of je ouder laten lijken dan je bent. Of het nu gaat om rimpels, verslapping, donkere kringen, zwelling of holtes onder de ogen, de delicate oogcontouren verraden vaak late avonden, stress en onze leeftijd. Patiënten melden dat ze er bijna onmiddellijk jonger en meer verjongd uitzien.

Dynamischer overkomen: onze mannelijke en vrouwelijke patiënten klagen vaak dat hangende bovenste oogleden of uitgesproken wallen en donkere kringen hen uitgeput doen voelen, zelfs wanneer ze dat niet zijn. Na de operatie melden ze doorgaans dat vrienden, familie en collega’s hen complimenteren met hoe goed uitgerust en verfrist ze eruitzien.

Verbetering van het zicht: naast esthetische zorgen kan hangende huid rond de ogen het zijwaartse zicht verminderen, bekend als uw perifere zicht, vooral in de bovenste en buitenste delen van het gezichtsveld. Tijdens een bovenste blepharoplastiek wordt overtollig weefsel strategisch verwijderd om visuele beperkingen te corrigeren.

Minder voorhoofdsrimpels: als hangende bovenste oogleden uw zicht belemmeren, moet u waarschijnlijk uw wenkbrauwen optrekken om beter te kunnen zien. Constante samentrekking en ontspanning van de spieren van het voorhoofd kunnen diepe fronslijnen op het voorhoofd veroorzaken. Patiënten melden vaak een gladdere voorhoofd na een lift van het bovenste ooglid.

Erfelijke zorgen corrigeren: hoewel de meeste van onze blepharoplastiekpatiënten ouder zijn, kan ooglidchirurgie ook aangeboren aandoeningen corrigeren, zoals ptosis van het bovenste ooglid, een genetische aanleg voor wallen onder de ogen, of asymmetrie van de ooglidvorm.

Minder tijd voor de spiegel: onze vrouwelijke patiënten melden vaak dat hangende en slappe huid op de bovenste oogleden het moeilijker maakt om make-up aan te brengen. Een bovenste blepharoplastiek vermindert overtollige huid en herstelt de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid.

Migraineverlichting: een lift van het bovenste ooglid kan ook voordelen bieden voor migrainepatiënten. In een kleine Amerikaanse studie meldde 90% van de blepharoplastiekpatiënten een verbetering van 50% in hun migraines; na één jaar


Voor wie op zoek is naar een effectieve manier om een jeugdiger en dynamischer uiterlijk te bereiken, biedt een blepharoplastiek tal van voordelen, van het corrigeren van esthetische zorgen tot het verbeteren van het zicht. Voor meer informatie over ooglidcorrectie en hoe het jou kan helpen, nodigen we je uit om contact op te nemen met ooglidcorrectie Amersfoort.

Bron: ageworth.com

Scroll to Top